Culori de purtat pentru Craciun 2025

Atunci cand vine vorba despre culoarea pe care alegem sa o purtam in perioada Craciunului, am fi tentate sa alegem rosul. E clasic, e culoarea in care e imbracat si Mos Craciun si are un vibe craciunistic, asa ca nu avem cum sa o dam in bara cu ea. Asta este adevarat, insa daca iti doresti sa rupi un pic stereotipul Craciunul acesta si sa alegi alte culori, dar care sa te scoata in evidenta la fel de mult ca rosul aprins, eu sunt aici ca sa te ajut.

Desi poti opta pentru culorile clasice si acceptate in mod universal ca fiind “craciunistice”, poti fi si creativa Craciunul acesta. Poti alege culori mai discrete pentru reuniunile de familie, de exemplu, care nu sunt la fel de traditionale ca rosul, dar care vor celebra la fel de puternic si de elegant aceasta sarbatoare sfanta.

Asadar, sa nu mai lungim vorba si sa trecem la recomandari!

Auriul metalic

Pentru cele care nu doresc sa se imbrace in culorile clasice rosu si verde de Craciun, ele pot straluci la propriu intr-o tinuta aurie, foarte glam si foarte eleganta. Nuantele metalice de auriu sunt perfecte pentru evenimentele sic, desi exista variante si daca vrei sa aduci aceasta culoare la intalniri mai putin sofisticate. De exemplu, o tinuta care merge pentru orice tip de eveniment este compusa dintr-o fusta auriu, de preferat lejera, si un top sau un body negru, care sa nu atraga atentia mai mult decat partea inferioara. Daca vrei o tinuta si mai casual, poti alege in loc de jeansi o pereche de pantaloni aurii funky, pe care sa ii asortezi cu un tricou simplu sau cu model. De asemenea, poti opta pentru o nuanta mai inchisa de auriu, daca nu vrei sa atragi chiar toate privirile. 

Argintiul magic

Trebuie sa fiti de acord cu mine atunci cand spun ca argintiul are ceva magic – probabil pentru ca din bagheta oricarei zane din povesti si din desenele animate ieseau stelute argintii atunci cand facea o magie. Sugestiile de outfit-uri pe care le-am notat mai sus pentru auriu se potrivesc si pentru nuanta de argintiu. Daca porti o nuanta metalica de argintiu aproape de fata ta, tine minte ca pielea cu subtonuri reci arata cel mai bine in argintiu, iar cea cu subtonuri calde in auriu.

Burgundiul si variatiunile sale

Culoarea vinului este cea mai inchisa nuanta de rosu-violet, urmata de burgundiul pe care il cunoastem deja si care ne place atat de mult. Acestea sunt variatiuni mai putin tipatoare ale rosului aprins, dar care se potrivesc mai multor tonuri de piele. De asemenea, atrag mai putin atentia intr-un grup, asa ca daca esti mai discreta si nu vrei sa iesi atat de mult in evidenta, aceste nuante de “aproape rosu” sunt perfecte pentru tine. Aceste nuante merg foarte bine si cu diferite texturi mai fine si mai elegante, precum dantela sau catifeaua. Sunt niste culori potrivite atat pentru o reuniune de familie, cat si pentru o petrecere a firmei, de exemplu.

Verdele traditional

Intr-adevar, este o culoare aproape la fel de traditionala pentru Craciun ca si rosul, insa aici te poti juca mult cu nuantele. Poti alege verdele prafuit si discret, dar si verdele intens de padure. Ar fi bine sa stai departe insa de tonurile mai aprinse si cu tente galbui, caci acelea sunt mai potrivite pentru sezonul primavaratic decat pentru cel al sarbatorilor de iarna. Nuantele mai inchise, precum kaki sau mulberry, arata bine daca vrei sa alegi o rochie sau o bluza din catifea sau din alt material luxos.

Bleumarin

Bleumarinul este o alta nuanta care isi tot face aparitia printre hainele purtate in perioada sarbatorilor de iarna. Este o culoare inchisa, dar nu este negru, asa ca este mai putin sobra decat negrul total. Negrul functioneaza intotdeauna si in orice fel de circumstanta, insa de sarbatori este indicat sa mai schimbi nuanta. Accesorizat cu esarfa sau cu bijuteriile potrivite, poti purta bleumarinul in combinatie cu argintiu, verde sau chiar rosu. Asigura-te doar ca porti un accesoriu vizibil care sa aiba ambele culori, atunci cand alegi sa il asortezi cu verdele sau cu rosul – de exemplu, o esarfa sau un fular supradimensionat.