Tot ce trebuie sa stii despre vitamina C in ingrijirea pielii

S-ar putea sa stiti ca unele fructe si legume contin vitamina C, cu toate acestea, ingerarea vitaminei C nu este singura modalitate de a beneficia de aceasta vitamina puternica . De fapt, cercetatorii au descoperit ca atunci cand vine vorba de o piele sanatoasa, vitamina C topica (ceva pe care il pui direct pe piele) este semnificativ mai eficienta decat consumul acesteia. 

Ce este vitamina C?

Vitamina C, cunoscuta si sub denumirea de acid ascorbic, este un nutrient solubil in apa care joaca un rol important in mentinerea sanatatii pielii . Acidul ascorbic se afla intr-o clasa cunoscuta si sub numele de antioxidanti. Este nevoie de organism pentru a ajuta ranile sa se vindece, pentru a imbunatati absorbtia fierului din alimentele vegetale si pentru a sustine sistemul imunitar. Functioneaza ca un antioxidant pentru a va proteja celulele impotriva radicalilor liberi, care pot juca un rol in bolile de inima, cancer si alte boli.

Beneficiile vitaminei C pentru piele 

  • Promoveaza productia de colagen – Pe masura ce inaintam in varsta, colagenul din pielea noastra incepe sa se descompuna si scade nivelul de productie, ceea ce duce la linii fine, riduri si lasare.
  • Promoveaza o bariera sanatoasa a pielii 
  • Ajuta la reducerea hiperpigmentarii si a tonicitatii – ajuta la scaderea formarii de melanina pentru a ajuta la luminozitatea pielii 
  • Antiinflamator – inhiba complexul proteic care incepe procesul de inflamatie, facandu-l excelent pentru vindecarea acneei si prevenirea hiperpigmentarii post-inflamatorii
  • Protejeaza si trateaza daunele UV – Vitamina C poate proteja impotriva radicalilor liberi de la expunerea la UV. Nu este in niciun caz protectie solara si trebuie aplicata intotdeauna inaintea protectiei solare. 

Daca sunteti o persoana cu pielea uscata, cel mai bine este sa alegeti un ser cu vitamina C pe baza de apa, deoarece se absoarbe usor si va ajuta la hidratarea pielii.

Vitamina C: dermatologii de ingrijire a pielii recomanda 

Vitamina C topica este un ingredient favorit de dermatologi, sustinut de stiinta, deoarece poate ajuta la incetinirea semnelor timpurii de imbatranire, poate preveni deteriorarea soarelui, poate imbunatati aspectul ridurilor si al petelor intunecate si poate ajuta la o serie de alte beneficii. Inclusiv stralucirea, fermitatea, protectia si capacitatea de a stimula productia de colagen , ceea ce o face sa aiba un efect de repliere a pielii. 

Indiferent de problemele de piele pe care le-ati putea avea, sunt sanse ca rutina dumneavoastra sa beneficieze de vitamina C. Acest ingredient anti-imbatranire vine intr-o multime de formule, de la creme la seruri, serurile fiind in special cea mai populara alegere pentru oameni. rutina lor actuala de ingrijire a pielii. Daca sunteti o persoana care are deja pete maro/hiperpigmentare pe piele din cauza expunerii prea mari la soare , semne rosii lasate in urma eruptiilor care nu se vindeca la fel de repede ca inainte sau pielea dvs. nu are pur si simplu aceasta „stralucire”, atunci ar trebui sa va considerati cu siguranta vitamina C ca un ingredient cheie pentru combaterea acestor probleme

Uleiuri de fata vs. seruri: de ce ai nevoie cu adevarat in rutina ta de ingrijire a pielii?

Serurile cu vitamina C sunt concepute pentru a oferi pielii o concentratie ridicata de substante active si sunt un adaos grozav de adaugat la rutinele actuale de ingrijire a pielii. Incepeti prin a-l incorpora in rutina de ingrijire a pielii de dimineata de 2-3 ori pe saptamana, ajungand sa il utilizati zilnic. Cu toate acestea, daca sunteti o persoana cu piele sensibila, ar putea fi benefic sa incepeti sa va amestecati serul cu crema hidratanta pentru a oferi pielii o formula mai blanda si pentru a va obisnui pielea cu acest nou ingredient

Serurile cu vitamina C vin in doua forme: pe baza de apa si fara apa. Daca sunteti o persoana cu piele uscata/sensibila, cel mai bine este sa alegeti un ser cu vitamina C pe baza de apa, deoarece este usor de absorbit si va ajuta la hidratarea pielii. 

Cum sa adaugi vitamina C in rutina ta de ingrijire a pielii?

Cel mai bine este sa aplicati vitamina C dimineata, datorita proprietatilor sale de protectie a pielii si antioxidante, ceea ce inseamna ca poate ajuta la protejarea pielii de pe toata pielea. De asemenea, actioneaza foarte inteligent ca un scut pentru a sustine efectele protectoare ale cremei solare, motiv pentru care stratificarea vitaminei C dimineata este foarte importanta. 

In timp ce vitamina C nu face pielea mai vulnerabila la arsurile solare, unele forme mai puternice de vitamina C sunt vulnerabile la expunerea la lumina, prin urmare, cel mai bun mod de a utiliza vitamina C este dimineata si inainte de aplicarea SPF. Prin stratificarea vitaminei C sub piele, aceasta va va proteja pielea si mai mult, deoarece, dupa cum am aflat, vitamina C ajuta la protejarea pielii impotriva radicalilor liberi si a daunelor cauzate de lumina UV

Niacinamida si vitamina C 

Niacinamida si vitamina C sunt doua produse de ingrijire a pielii populare si la moda in acest moment. Ambele ofera pielii o serie de beneficii, motiv pentru care le puteti folosi pe amandoua impreuna pentru a maximiza beneficiile puternice pe care ambele le aduc pielii dumneavoastra. 

Cum sa stratificati produsele de ingrijire a pielii? Daca doriti cele mai bune rezultate, aceasta este comanda exacta!

Ca intotdeauna, daca nu sunteti vreodata sigur despre un ingredient/produs de ingrijire a pielii si daca ar trebui sa il includeti in rutina dvs. de ingrijire a pielii, consultati intotdeauna un medic/expert in domeniul sau pentru sfaturi profesionale.

Ingredientele de ingrijire a pielii nu trebuie amestecate cu vitamina C  

Deoarece vitamina C este un ingredient care ar trebui folosit ca parte a rutinei de ingrijire a pielii de dimineata, este mai bine sa nu o utilizati impreuna cu anumite exfoliante acide. Vitamina C nu trebuie utilizata impreuna cu sau in acelasi timp cu cremele sau serurile cu retinol (care sunt aplicate in mod traditional noaptea, ca parte a rutinei de seara) pentru a evita orice potentiala iritatie si eruptii ale pielii