5 Semne ale unei parinte toxic care poate provoca daune ireparabile

Cresterea este tot distractie si jocuri. Copilaria ta este posesiunea ta cea mai de pret, te simti iubita, rasfatata, speciala, afectuoasa si importanta, dar nu este la fel pentru toata lumea. Unii oameni au copilarie cicatrice care le transforma in adulti morbide. Nu toti copiii au o copilarie plina de curcubee si unicorni. Este un fapt cunoscut ca atmosfera casei modeleaza mintea si personalitatea copilului. Unii parinti isi protejeaza copiii de negativitatea care se gaseste in spatele usilor dormitorului, altii o arata in aer liber.

Tot ceea ce vede un copil crescand ii afecteaza intr-un fel sau altul fiinta mentala. Dragoste, afectiune, relatii, lupte, cearta, tipete, abuz, obiceiuri proaste, orice se intampla in casa, copilul pare sa o ridice din neatentie si sa o faca parte din fiinta lor. Nu stii niciodata ce afecteaza un copil si in ce fel. Este o munca grea sa cresti un copil si nu poti face intotdeauna totul bine. Este uman sa faci greseli, dar modul in care le corectezi si le asumi este ceea ce iese in evidenta. Ca parinti, nu poti controla totul pentru copilul tau, dar sa-l ajuti sa treaca prin asta, sa-i sustii si sa fii acolo pentru ei este cel mai putin pe care-l poti oferi.

Parenting Toxic

Cresterea in umbra unei educatii toxice poate fi dificila, extenuanta si absolut obositoare. Este ceva de care nu poti fugi si cu care trebuie sa faci fata zilnic. O gospodarie toxica poate distruge o multime de lucruri pentru un copil, in special felul in care priveste lumea si se imagineaza pe ei insisi. O casa care ricoseaza de lupte, resentimente, dominatie miroase a toxicitate si nu permite copilului sa creasca sau sa dezvolte o legatura cu parintele. De-a lungul timpului, copiii se obisnuiesc cu un comportament rau si il considera normal. Dar unele lucruri nu pot fi niciodata privite pozitiv, indiferent cat de mult le eviti. Iata cateva semne pe care nu trebuie sa le ignori ca parinti si ca copii pentru a cultiva o relatie sanatoasa.

1) Narcisism

Parintii narcisici va pot distruge creativitatea si va pot impiedica cresterea. Narcisismul este aproape a doua natura pentru ei si nu se pot satura de realizarile si succesul lor, ceea ce va limiteaza sentimentul de incredere in sine si de credinta. Parintii sunt atat de orbiti de inaltele lor incat uita ca copilul s-ar putea sa nu fie intotdeauna capabil sa se potriveasca si aceste asteptari il impotesc pe copil si ajung sa se prabuseasca sub presiunea nesfarsita. Copiii parintilor narcisisti ​​cresc si devin extrem de obsedati de sine si sunt orbiti de sine.

2) Critica

Critica poate fi cel mai mare profesor al tau, dar in ce masura? Parintii excesiv de critici te pot trage in jos cu remarcile lor negative despre progresul si realizarile tale. Atunci cand parintii sunt extrem de duri cu privire la succesele copilului lor, se creeaza o presiune inutila asupra copilului sa exceleze doar. Copilul incepe sa se teama de esec si isi pierde vointa de a incerca, deoarece simte ca, indiferent de ceea ce ar face, nu va putea niciodata sa-si impresioneze parintii. Un copil excesiv de criticat isi pierde capacitatea de a aprecia si nu poate gasi pacea, fericirea sau nu se va simti niciodata multumit sau multumit de vreo realizare in viata.

3) Amenintari

A-ti ameninta copilul este cel mai rau mod de a fi parinte. Este inutil si il face pe copilul tau sa se teama de tine mai degraba decat sa te respecte. De-a lungul timpului, copilul dumneavoastra va fi deranjat in mod rational de aceste amenintari si va incepe sa se gandeasca la cele mai defavorabile scenarii. De asemenea, pot incepe sa-ti ascunda lucruri de teama de a nu fi pedepsiti. Transparenta si onestitatea sunt cei doi piloni principali ai oricarei relatii care ajuta la construirea increderii. Dar daca copilului tau ii este teama sa vina la tine cu problemele tale, atunci metodele tale de parenting esueaza si trebuie sa o schimbi.

4) Calatoria vinovatiei

Vinovatia Impingeti copilul pentru a-l face sa faca ceea ce doriti este cea mai mare forma de parenting defectuos. Cand ii faci pe copiii tai sa se simta vinovati pentru ca nu te multumesc tot timpul, ii faci sa simta ca trebuie sa lucreze la rand si sa faca lucruri care multumesc oamenilor, indiferent de alegerile si limitele lor personale. Trebuie sa-i oferi copilului dumneavoastra suficienta libertate pentru a lua propriile decizii fara ca el sa se teama ca nu va primi validarea sau acceptarea dumneavoastra.

5) Control si dominatie

Controlul vine ca a doua natura pentru parinti, deoarece ei cred ca nasterea unui copil le ofera drepturi complete de a exercita controlul si de a-si dovedi dominatia asupra copilului. Dupa o anumita varsta, parintii trebuie sa permita copiilor lor sa ia propriile decizii, sa fie independenti si sa stea pe picioarele lor. Independenta si sentimentul de libertate ii permit copilului sa fie propria persoana, sa iasa in evidenta si sa nu-si piarda simtul individualitatii.