Motivele pentru care palmele iti transpira si ce poti face in privinta asta

Adevarul este ca toata lumea transpira, dar a trai cu palmele transpirate poate face sa fie constient de sine. In unele, le poate afecta chiar increderea in sine. De exemplu, strangerea mainii oamenilor ca forma de salut este normal pentru majoritatea dintre noi. Dar pentru cei ale caror maini sunt umede si umede, ceva la fel de simplu precum strangerea de mana poate provoca anxietate.

Cauzele transpiratiei palmelor

Transpiratia palmelor poate fi cauzata de unele afectiuni medicale grave, cum ar fi menopauza, bufeurile, tiroida hiperactiva, atac de cord, probleme ale sistemului nervos, infectie, diabet etc. pentru care ar trebui consultat un medic. In afara acestor motive, poate fi o reactie la anxietate.

Anxietatea este o stare de coplesire in care te poti simti frica, nelinistit, ingrijorat sau stresat. Acest lucru se poate manifesta ca o crestere a batailor inimii, transpiratie ca raspuns la frica sau stres ca un simptom fizic al anxietatii. Deci, sa vorbim despre anxietate si relatia ei cu transpiratia.

Cand un individ se confrunta cu o amenintare sau se teme (poate fi real sau perceput), sistemul nostru nervos simpatic (sistemul de protectie) se activeaza si ne directioneaza corpul sa se pregateasca pentru un raspuns de lupta, zbor sau inghet. De exemplu, daca te trezesti stand in fata unui tigru, ce va face corpul tau? Fie va pregati corpul sa alerge, fie va lupta pentru propria sa protectie, fie poate sa inghete nestiind ce sa faca. Aici tigrul este adevarata amenintare, dar in unele cazuri ar putea fi perceput ca gandindu-se la cele mai grave circumstante. Ceea ce poate pune corpul si mintea intr-un sentiment coplesit.

Dar, de ce transpiram?

A lupta sau a fugi dintr-o situatie necesita multa energie care poate creste temperatura corpului, iar daca nu se raceste, poate fi dificil sa continui sa lupti. Pentru a se raci, corpul incepe sa transpire. Transpiratia poate fi pe tot corpul, dar de obicei este observata in palme, picioare si axile. Pentru persoanele care traiesc cu anxietate, corpul este intotdeauna intr-o stare de alerta si puteti experimenta o serie de simptome fizice si emotionale. Aici vorbim despre transpiratie, mai ales in palme si picioare. Purvi spune,

Permiteti-mi sa va prezint un caz al unui adolescent care a venit cu plangeri de palme si picioare transpirate. Din punct de vedere medical, era absolut bine. Am inceput sa evaluam si s-a dovedit ca se confrunta cu mult stres din cauza actului scrisului (din cauza lipsei de planificare motrica, a perceptiei vizuale si a stabilitatii umerilor) si a incapacitatii de a vorbi singur.

S-a lucrat pentru a-si dezvolta abilitatile corporale care ii lipseau, facandu-i astfel putin mai usor piesa de scris. Transpiratia din palme aproape ca s-a oprit la scurt timp dupa. De asemenea, i s-au oferit cateva instrumente pentru a avea acces atunci cand se simtea din nou anxios. Astazi, el este constient de starea sa de anxietate (desi s-a redus drastic) si poate trece rapid la starea sa de calm.

  • Sa fii constient de anxietatea ta. Scrierea intr-un jurnal, observarea cand incepi sa transpirati, orice factori de stres pe care ii poti identifica, raspunsul corpului la gandurile tale.
  • Acordand atentie respiratiei. Respirati prin senzatia de a fi coplesit? Daca nu, respira. Cand va regularizati respiratia, adica atunci cand incetati sa va mai tineti respiratia, sau nu mai respirati superficial, va ajuta sa gestionati mai bine starea.
  • Ofera o presiune profunda asupra corpului sub forma de imbratisari stranse. De asemenea, se poate exercita presiune profunda asupra sinelui folosind pungi de fasole sau pastai de mazare pe care sa se aseze.
  • Stati pe un balansoar, deoarece stimuleaza sistemul senzorial, care uneori este necesar pentru a va ajuta sa va reglati.
  • Vorbeste cu cineva intr-un spatiu fara judecata.

Impreuna cu aceste instrumente, continuati urmaririle regulate. Dupa cum am mentionat mai devreme, in timp ce anxietatea provoaca transpiratie, pot exista afectiuni medicale subiacente care ar putea fi responsabile pentru aceeasi. Deci, este mai bine sa luati sfatul medicului si sa continuati.