Uleiul de cocos castiga popularitate ca ulei de gatit preferat in randul multor gospodarii indiene, datorita versatilitatii sale. Acest lucru se datoreaza faptului ca poate servi mai multor scopuri nu numai in interiorul, ci chiar si in afara raftului nostru de bucatarie. Acest ulei, care este extras din carnea unui fruct uscat de nuca de cocos, are o multitudine de calitati care il fac o componenta necesara a multor activitati zilnice.
Cu toate acestea, pentru a retine nutrientii si antioxidantii, oferind in acelasi timp cele mai mari avantaje, Conscious Food se asigura ca uleiul sau de nuca de cocos este presat la rece, organic si utilizeaza caldura minima in timpul procesarii . Pentru a beneficia de multiplele utilizari mai putin cunoscute ale uleiului de cocos dincolo de scopurile sale de gatit, Saloni Jhaveri, nutritionist intern, Conscious Food enumera mai jos cinci moduri in care uleiul de nuca de cocos poate fi folosit in bucatarie:
1. Imbunatateste-ti metabolismul si imunitatea cu doar 1 lingura de ulei de cocos
Uleiul de cocos este bogat in trigliceride cu lant mediu (MCT) , care sunt usor absorbite de organism. Optimizeaza nivelul de energie si sanatatea celulelor creierului. Includerea chiar si a 1 lingura de ulei de cocos presat la rece in mese imbunatateste metabolismul organismului.
Grasimile sanatoase contribuie la mentinerea unui nivel sanatos de colesterol si la sustinerea sanatatii si bunastarii inimii. Calitatile antibacteriene si antioxidante ale uleiului ajuta, de asemenea, la imunitatea organismului.
2. Imbunatatiti-va igiena dentara si orala in doar 10 minute
S-a descoperit ca tragerea cu ulei, o procedura ayurvedica veche din India, este deosebit de buna la stimularea sanatatii dentare. Datorita eliminarii toxinelor din gura ca urmare a procedurii, care implica agitarea uleiului in gura timp de 10 minute, sanatatea dentara si orala este imbunatatita.
Uleiul de cocos contine acid lauric, care este un antimicrobian si este eficient impotriva infectiilor. Astfel, uleiul de cocos presat la rece este unul dintre cele mai recomandate uleiuri pentru acest proces. Pentru cele mai bune rezultate, se recomanda sa faceti acest lucru zilnic pentru a preveni acumularea placii dentare, infectiile gingiilor si inflamatiile.
3. Indepartati machiajul fara iritatii
Majoritatea demachiantelor usuca si irita pielea, aici este locul in care uleiul de cocos intervine aici ca o alternativa excelenta si inlocuitor. Uleiul de cocos este foarte eficient in descompunerea si solubilizarea ingredientelor dure, inclusiv machiajul rezistent la apa. In plus, grasimile inerente si proprietatile antiseptice ale uleiului asigura ca pielea sa nu fie iritata si sa ramana hidratata dupa utilizare.
De asemenea, cosmeticienii recomanda uleiul de cocos ca hidratant zilnic pentru toate tipurile de piele, deoarece este natural, are un impact de lunga durata si antioxidanti care mentin pielea hidratata si hranita, adaugandu-i sanatatea si stralucirea.
4. Reduceti riscul de infectie prin igienizarea si tratarea ranilor si taieturilor
Miezul de nuca de cocos al fructului de cocos si apa frageda de nuca de cocos poseda mai multe calitati terapeutice, inclusiv antibacteriene, antifungice, antivirale, antiparazitare, antidermatofitice, antioxidante, hipoglicemiante, hepatoprotectoare si imunostimulante.
Uleiul de cocos poate fi aplicat pe rani pentru a reduce riscul de infectie si pentru a proteja impotriva bacteriilor daunatoare datorita caracteristicilor sale antibacteriene si dezinfectante. In plus, poate fi folosit pentru rani pentru a reduce umflarea si pentru a trata eruptiile cutanate, taieturile si mancarimile.
5. Secretul unui par sanatos hranit profund
Ingredientele naturale ale uleiului de nuca de cocos pur, presat la rece, si capacitatea sa de a se infiltra cu usurinta sub cuticule il fac unul dintre cele mai bune produse de ingrijire a parului de utilizat. Uleiul de cocos poate patrunde cu usurinta in porii parului, oferind radacinilor acestuia substantele nutritive si proteinele care hranesc si conditioneaza in profunzime parul.
De asemenea, reduce acumularea de drojdie si previne infectiile la nivelul scalpului care ar putea duce la matreata densa. Cateva picaturi de ulei de nuca de cocos pot ajuta, de asemenea, la imblanzirea incretirii intr-o zi proasta a parului. Rasfatati-va cu un masaj de par cu ulei de cocos cu o seara inainte de sampon pentru o stralucire stralucitoare pe suvitele voastre pretioase.